Els blogs els he buscat, com ens havia dit Jordi, en les següents pàgines:
-Technorati
-Google Blogs
-Blog Pulse
Respecte a aquestes pàgines, he de dir que la que més he utilitzat ha sigut Blog Pulse i després Google Blogs, ja que la de Technorati no em mostrava molta informació.
Per a cerclar els blogs he utilitzat el cercador de paraules i he ficat en ells; educación física y nuevas tecnologias, educación física y Tics, nuevas tecnologias y educación física y també educación y Tics o nuevas tecnologias.
He de dir que al principi, vaig començar en technorati i no trobava res, em va costar aconseguir trobar algun que em servirà.
Resultats, quins 10-15 heu triat i per què?
He triat aquestos 10 perquè m’han paregut bastant interessant i que parlaven i explicaven un poc que són les noves tecnologies i quina utilitat donen a l’educació.
http://ariveracorvera.blogspot.com/2008/03/ensayo.html
El primer que hi ha, l’elegit perquè parla un poc del repte del treball en educació primària en l’ús de les noves tecnologies.
http://celsa-educfsica3ciclo.blogspot.com/2007/11/el-profe-explic-view-upload-your-own.html
El segon l’elegit perquè és com unes diapositives on expliquen l’ús didàctic dels recursos d’Internet i en ell explica els tics en l’aula.http://educacioncontic.blogspot.com/
El tercer ens parla de l’útilització de les Tics en educació i també dels Tics en la ensenyança aprenentatge.http://florgonzalez.blogspot.com/2007/09/las-tic-en-la-educacin-fsica-de.html
El quart enllaç, ens explica Les Tics en l’educació física de primària i a més, ho subdivideix molt bé amb el propòsit, en context temàtic, en context físic, preguntes d’investigació, mètode (tradició) i resultats – conclusions.http://becrigo.blogspot.com/2008/03/impacto-de-las-tic-en-educacin_7399.html
El quint que hi he ficat, parla de l’impacte de les tics en l’educació i ofereix els avantatges i els inconvenients.http://ticsylaeducacion.blogspot.com/
El sext enllaç ens parla de les tics i l’educació, però està molt bé ja que ens mostra unes gràfiques que ens ensenyen com són els tics en la infància.http://ticsyeducacinanaromero.blogspot.com/2007/07/ensayo-1.html
El setè és una reflexió sobre l’impacte dels Tics, dels canvis que estan provocant en l’àmbit educatiu i quins són els desafius presents en el procés d’ensenyança.http://chiloeislamitologica.blogspot.com/2008/01/enseanza-de-las-ciencias-con-uso-de.html
El huitè l’elegit perquè tracta l’ensenyança de les ciències amb l’ús dels tics en escoles urbanes marginals.http://domingomendez.blogspot.com/
El novè ens parla de l’educació i dels tics, especialment en l’aspecte de si podem canviar l’avaluació de l’alumnat amb les tics.http://edublog-vazquez-celia.blogs
El desè ens explica les tres grans raons per a utilitzar les tics en d’educació.Aquestos són els enllaços que jo he elegit per a la meua llista d’enllaços i en cadascú vos conte un poc el perquè:
· http://edublog-vazquez-celia.blogs
Aquest blog l’he triat perquè hem pareix interessant pel motiu que, en poc espai i poca informació, és capaç de dir-nos les tres grans raons per a utilitzar Tics en l’educaió.
-La primera és l’alfabetitizació digital dels alumnes.
-La segona és la productivitat.
-La tercera és innovar en les pràctiques docents.
· http://chiloeislamitologica.blogspot.com/2008/01/enseanza-de-las-ciencias-con-uso-de.html
Aquest blog l’elegit entre els cinc primers, ja que em pareix important el seu contingut. Ens parla de l’ensenyança de les ciències amb l’ús dels tics en escoles urbanes marginals. A més esta molt ben estructurada, amb el seu propòsit, la seva pregunta d’informació, el seu context temàtic i el físic, el mètode, les conclusions i resultats i finalment la seua font d’informació.
· http://becrigo.blogspot.com/2008/03/impacto-de-las-tic-en-educacin_7399.html
Aquest blog ens parla de l’impacte de les tics en l’educació i ofereix els avantatges i els inconvenients.
M’agrada molt per aquest motiu ja que comenta alguns avantatges com;
-permeteix la interacció, l’intercanvií d’idees amb altres persones a distància.
-fàcil accés a molta informació de tot tipus i d’una manera ràpida.
-es pot adaptar a les diferents àrees curriculars...
També ens informa d’alguns desavantatges com:
-distraccions de l’alumnat.
-suposen una perduda de temps en la busca d’informació sinó temps els mitjans adequats...
I a més ens dona les solucions per millorar aquestos desavantatges.
· http://florgonzalez.blogspot.com/2007/09/las-tic-en-la-educacin-fsica-de.html
Aquest blog també m’agrada perquè al igual que el d’abans, també parteix la seva informació en diversos punts com són:
-El propòsit
-El context temàtic
-El context físic
-Preguntes d’investigació
-Mètode
-Resultats i conclusions
M’agrada ja que parla de les TIC en educació física de primària i gràcies a aquesta estructura és molt agradable i senzill de d’entendre.
El bolg que més m'ha impressionat:
http://celsa-educfsica3ciclo.blogspot.com/2007/11/el-profe-explic-view-upload-your-own.html
Aquest blog l’elegit perquè em sembla molt interessant i diferent als altres. Aquest té com una vídeo on vas passant les diapositives i t’explica els usos didàctics d’Internet.
Els punts més important són:
1 La societat de la informació i l’educació
2 Les TICS en l’aula
3 Web docent
4 Recursos educatius d’Internet
5 Obtenció de recursos
6 Ferramentes educatives
7 Propostes didàctiques
En el seu interior explica molt bé amb dibuixos i esquema tot els punts abans nomenats, pense que esta molt ben treballat i a més molt fàcil d’entendre.
Per eixos motius ha segut el blog que més m’ha impressionat.
L’autora del blog s’identifica com Celsa i aquestes diapositives són del curs CEFORE-Ourense, fetes pel professor Pedro Cuesta Morales de la universitat de Vigo.
Com he explicat abans, comença informant-nos del paper que tenen la informació i l’educació en la societat, la utilització que fem dels Tics en les activitats humanes, la revolució d’Internet. Després ens comenta la influencia que tenen en el mon educatiu, en la forma d’ensenyar i aprendre, el paradigma de les TICS en l’educació, ja que fa que l’alumne siga el protagonista i el professor tant sols és un mediador.
També en comenta els canvis de les TIC en l’aula, com la pissarra virtual, la pissarra digital interactiva i el que aporta aquesta en classe.
Un altre punt que tracta és
També ens explica que és la webquest amb tots els seus elements i com crear-la. També ens parla de les CMS, que són els sistemes de gestió dinàmica de continguts que faciliten al usuari la creació i manteniment de un lloc web, per tant també ens informa de les ferramentes de Teleformació.
Per altra banda, també ens ensenya dins recursos educatius d’Internet,la clasificació general de materials web, com el material conceptual, les ferramentes, els material didàctics, els autèntics i els de referència.
L’altre punt que també tracta és l’obtenció de recursos, que potser mitjançant els portals o repositoris o buscadors genèrics o especialitzats.
També ens comenta les ferramentes educatives segons: accés; cost;funcionalitat;format,
i la seua classificació, que pot ser; ferramentes personals(navegadors, correus...), de producció( ofimàtica, presentacions...) o especialitzades(diédrom, graphmatica...).
Per finalitzar, ens proposa unes pàgines web per a consultar propostes didàctiques per a ús didàctic de les TICS, exemples de webquest, exemples d’us educatius de bolgs i exemple de wikis en la Aulawiki.
Pel que a mi em respecte, pense que aquesta activitat m’ha servit per a diverses coses. Una d’elles ha segut controlar molt més el meu blog, la segona ha segut conéixer noves pàgines on buscar informació, que la veritat m’han servit molt i crec que a partir d’ara les utilitzaré molt. Per finalitzar, l’altra cosa que també he aprés ha segut que són les tics i la importància que poden arribar a tindre en l’educació a nivell general. Pense que estant sent el present i seran el futur, per eixe motiu es deu d’ensenyar als alumnes. A més pel que he aprés, l’alumnat, gràcies als tics és fan els responsables del seu aprenentatge i el professor tant sols és un mediador que ajuda un poc. Això m’agrada ja que és molt útil per a l’alumnat.
La veritat que gràcies a la tasca he vist moltíssims blogs i he aprés d’ells, tant per la informació com per la forma d’elaborar un blog.
Resumint, crec que aquesta feina ha segut de gran profit per a conéixer que són les tics en l’àmbit educatiu, la seua utilitat,etc. també m’ajudat a aprendre a buscar informació i com també he dit, m’ajudat a millorar el meu blog i el meu coneixement sobre aquest. Per altra banda he de dir que m’ha tocat invertir moltes hores en l’elaboració de la tasca, ja que al principi no trobava de cap manera un blog i em vaig ficar un poc nerviós, però poc a poc pense que he fet una tasca acceptable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada